In dialoog over 'Leven met de dood'...

Wat betekent ‘einde’? Hoelang duurt ‘voor altijd’? Kan iemand die dood is er toch nog zijn? Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vragen die aan bod kunnen komen tijdens de dialogen 'Leven met de dood' die ik als ritueelbegeleider bij afscheid twee keer per jaar samen met Crematorium Tilburg organiseer.

Waar sta jij in relatie tot de dood? Denk of geloof je dat er ‘iets’, een leven is na de dood? En welke invloed heeft dat op je leven nu en op hoe je omgaat met de dood van mensen uit je (directe) omgeving? Niets raakt ons zo en maakt zoveel los als de dood. Tegelijkertijd vinden we het maar moeilijk om er met anderen over te praten. Om dit gevoelige onderwerp toch bespreekbaar te maken houden we net als voorgaande jaren ook in 2017 twee keer een dialooggesprek op zondagmiddag.

 

Iedereen is welkom!
Of je jong bent of oud, man of vrouw, al eens iemand dierbaars in je omgeving hebt verloren of nog niet, iedereen is van harte welkom om samen met 6 tot 8 andere mensen deel te nemen aan een van de dialogen. Hierbij staat het zonder oordeel naar elkaar luisteren en het delen van ervaringen voorop.

 

Beproefde dialoogmethodiek
De dialooggesprekken bij Crematorium Tilburg worden geleid door de Tilburgse filosofe en auteur Ineke van Pelt en ik zelf. Beiden zijn wij, als deelnemers en gespreksleiders tijdens de Week van de Dialoog in Tilburg, al jarenlang vertrouwd met de kracht van de dialoog. Bij de dialogen over 'Leven met de dood' gebruiken wij dezelfde dialoogmethodiek die speciaal ontwikkeld werd voor Nederland in Dialoog. Meer informatie hierover vindt u op:

www.nederlandindialoog.nl/Dialoogmethodiek.

 

Nu alvast aanmelden

In 2017 kun je met elkaar in dialoog op zondag 12 maart en zondag 12 november. De dialooggesprekken vinden plaats in Andante Café (aula 3) van Crematorium Tilburg aan de Karel Boddenweg 5. Ontvangst met koffie/thee is vanaf 12:30 uur. De dialoog start exact om 13:00 uur en duurt tot circa 16:00 uur. Deelname en koffie/thee zijn gratis. Je kunt jezelf aanmelden door een e-mail te sturen aan rob@robvantilburg.com. Vergeet niet aan te geven welke datum je wilt komen.