Wereldlichtjesdag in Tilburg

Zondag 11 december 2016 was het weer Wereldlichtjesdag. Mensen over de hele wereld staken om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Ook bij Crematorium Tilburg, waar ik voor het derde jaar op rij een viering mocht verzorgen voor jong en oud. Overleden kinderen werden herdacht met woorden, beelden, rituelen en (live) muziek.

 

Wereldlichtjesdag vindt elk jaar op de tweede zondag in december plaats en is de Nederlandse variant van World Wide Candle Lighting, ontstaan in 1997 in Amerika op initiatief van The Compassionate Friends. Iedereen die een (of meer) overleden kind(eren) wil herdenken is van harte welkom. Dat kunnen ouders zijn die zelf een kind verloren hebben, maar ook broertjes, zusjes, opa’s en oma’s, andere familieleden, vrienden, enzovoort. Het maakt niet wat uw relatie tot het kind was, hoe oud het was of hoe lang het geleden is dat het kind overleed.

 

Sfeerimpressie

Van elke Wereldlichtjesdagviering is een sfeerimpressie gemaakt die u hieronder kunt bekijken. Die van het laatste jaar met foto's van Nina De Leest-Crebas (van Crebas Fotografie) en muziek van Lars Zebregs. De sfeerimpressies van 2014 en 2015 zijn beiden gemaakt door Omroep Tilburg.